Діти-квіти життя

   Що буде із квітами, якщо вирощувати їх у горщику із чіпсами та поливати газованою водою?

   На сьогоднішній день тема дитячого  харчування бурхливо обговорюється у пресі та по телебаченню, але обговоренням всі й закінчується. Ріст дитячих захворювань із боку ШКТ збільшується з кожним роком і посідає друге місце після ОРЗ і ОРВІ. Усі згодні, що харчування  дуже важливо для дитячого здоров'я, але те, чим годують сьогодні більшість дітей харчуванням назвати складно. Чому?

   ОБРОБКА ПРОДУКТІВ

 Майже всі продуктові компанії поєднує загальне прагнення: випустити продукти, що приносять дохід, які чудові на смак і ніколи не псуються. Сучасна обробка продуктів базується на наступній теорії:

     1) зменшити швидкість псування й подовжити строк зберігання,

     2) полегшити поширення,

     3) робити «нові» продукти, використовуючи штучні добавки й барвники,

     4) зробити продукти «привабливими».

   Згідно із цими установками в продукти додаються смакові й ароматичні віддушки, жир, консерванти й інші хімічні підсилювачі. У підсумку виходить зручний продукт, що став сьогодні нормою. Більше 75% продуктів, що споживаються у світі, є грунтовно обробленими.

  Виникає питання: що ж це за продукт харчування, якої він поживної цінності, якщо він не псується? Із чого зростаючий дитячий організм одержить  всі необхідні речовини: вітаміни, мінерали, мікро й макроелементи?

 Реклама нас запевняє, що сухі дитячі сніданки - це оптимальний варіант і що дитина одержить заряд енергії на цілий день. І батьки, читаючи на упаковці «збагачений», свято цьому вірять і із чистою совістю відправляють дитину в школу.

  Насправді, при очищенні борошна, приміром, губляться 24 поживні речовини. Додаються невеликі кількості трьох-чотирьох синтетичних вітамінів і заліза, і продукт уже є «збагаченим». Так само не слід обманюватися написами на етикетках «без консервантів», «без цукру», «без жирів» або «не містить холестерину». У дійсності продукти можуть бути перевантаженими цукром, солями або гідрованими рослинними маслами (насиченими жирами), тільки під іншими назвами або в іншій формі.

   ШТУЧНІ ДОБАВКИ Й КОНСЕРВАНТИ
 
    Хімічні харчові добавки: штучні барвники й ароматизатори, емульгатори, відбілювачі, розпушувачі, - додаються в продукти. Більшість із них є  канцерогенними. Можна себе заспокоювати тим, що їх у продуктах небагато. Але погано те, що це «небагато»  має здатність накопичувати й поки організм може все це виводити особливий вплив на самопочуття не помітно.

   Проблеми починаються не відразу. Недаремно сьогодні говорять: «Швидка їжа - повільна смерть». Маленькі діти, батьки яких воліють купувати «швидкі» у приготуванні продукти, ще до досягнення п'ятирічного віку одержують близько 4кг синтетичних харчових добавок. Ці добавки не потрібні ні для підвищення корисності й поживності продуктів, ні для поліпшення здоров'я дитини.

   АНТИБІОТИКИ Й ГОРМОНИ

   Разом з м'ясом, птахом, яйцями й молоком ми споживаємо масу схованих інгредієнтів: антибіотики, статеві  гормони, стероїди, пестициди. У цей час половина вироблених у світі антибіотиків споживається тваринництвом для попередження хвороби худоби. Додаються так само гормони для прискорення росту й щільності м'яса. На більшість хімікатів, що містяться в цьому м'ясі, не впливає ні гаряча, ні холодна обробка. У відміну від бактерій, що руйнуються при готуванні їжі, ці хімікати залишаються в продуктах незалежно від пакування, зберігання або обробки. Тваринники можуть вільно купити будь-яку кількість антибіотиків і гормонів у місцевому магазині кормів і давати твариною в тім кількості, у якому вважають потрібним.

 Хочемо ми чи ні частина цих речовин присутня в нашім раціоні. Така ж обстановка й з морськими продуктами. Риба - прекрасне джерело білка, вітамінів групи В, мінеральних елементів і Омега-3 жирних кислот. Виявлено, що риби поглинають і накопичують у собі сотні токсичних речовин, включаючи пестициди, ртуть, свинець, ДДТ, діоксин, радіонукліди.

 Деякі рибні господарства знову ж  можуть спеціально використовувати антибіотики й штучні стимулятори росту. В основному, саме в жировій тканині накопичуються пестициди й токсини, тому риба або добута з неї ікра , жир не є такими прекрасними оздоровлювальними продуктами, як це вважалося 30-50 років тому.

 Вживання в їжу риб'ячого жиру і його похідних можливо лише в тому випадку, якщо мова йде про вирощену спеціально в чистій воді й без хімічних стимуляторів рибі, а ще краще - якщо це такі породи риб, які просто не виживають у брудній воді. Природно, жир повинен бути добутий з м'яса, а не нутрощів риби.

   ПОШИРЕНІСТЬ ГОТОВИХ ДО ВЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ

 Занадто часто батьки втомлюються до кінця робочого дня й приймають найпростіше рішення - сходити за «швидкими продуктами». 40 -45% калорій у таких продуктах забезпечують насичені жири. На жаль готові продукти розраховані на те, що б зробити приємність своїм смаком (завдяки ароматизаторам, замінникам, підсолодлювачам), а не забезпечити поживно повноцінною порцією їжі.
  
    Діти особливо прив'язані до готових продуктів. В одному дослідженні виявилося, що 37% школярів щодня одержують більше 300 мг кофеїну із шипучих напоїв і цукерок. Це еквівалентно п'яти чашкам кава. Якщо раціон дитини складається в основному з готових продуктів, позбавлених поживних речовин, можуть виникнути проблеми зі здоров'ям, навчанням і поводженням.

  Єдине розумне рішення - замінити ці продукти більше поживними, до яких відносяться, наприклад, цільні зерна, боби та не оброблені продукти, а також збагатити його раціон додатковим введенням натуральних антиоксидантів, вітамінів і мінералів. Ви можете подумати: «Якщо раціон дитини буде складатися тільки із самостійно приготовлених перших і других страв, каш із цільних круп, свіжих овочів і фруктів, те навіщо тоді ще щось уводити й доповнювати?»

  Справа в тому, що при обстеженні грунтів, на яких вирощуються овочі й фрукти, виявляється тенденція до втрати найважливіших мінералів, рослина із грунту забирає приблизно 60 елементів, а назад вноситься за допомогою  синтетичних добрив тільки 3-4. Оскільки ґрунти майже не містять корисних мінералів, то мінерали не можуть виявитися й у продуктах.

  Фрукти й овочі доступні нам цілий рік. Батьки, купуючи привізні мандарини, апельсини, виноград, думають, що постачають своїх дітей вітамінами. От що відбувається насправді: більша частина рослинної продукції збирається задовго до дозрівання, а тим більше до того, як вона стане найбільше поживно цінною. Після збору продукти обприскуються, перевозяться на великі відстані та зберігаються тривалий час. Вітаміни, мінерали й поживні речовини губляться на кожній стадії. Сьогодні апельсини зриваються з дерева ще зеленими й дозрівають «хімічно». У результаті вони майже не містять натурального вітаміну С. Деякі апельсинові соки можуть бути виготовлені із плодів, зібраних два -три роки тому.

  Що стосується наших рідних яблук,  то нашим бабусям і дідусям досить було з'їдати одне яблуко в день, що б забезпечити собі добову дозу заліза. Сьогодні така кількість заліза перебуває в 3кг яблук.

  Викладена вище інформація повинна не просто показати, наскільки потенційно небезпечні сьогоднішні продукти, а й спонукати до дій. Ви можете подумати, що ми приречені або що пізно що-небудь міняти. Однак не варто забувати про приголомшливі можливості нашого організму. Треба йому просто допомогти.

 Спробуйте прямо із сьогоднішнього дня виключити, по можливості, з раціону явно шкідливі продукти. Включите у свій раціон натуральні поживні речовини - вітаміни, мінерали, антиоксиданти.

 ВИ МАЄТЕ ПРАВО ЗНАТИ, що на Землі є ще куточки, де на чистих родючих землях, без застосування хімічних засобів, ростуть екологічно чисті рослини. Вони є матеріалом для виготовлення екстрактів, концентратів під керівництвом самих відомих вчених.

  Це реальна підтримка й харчування  для людини, що хоче зберегти й зміцнити своє здоров'я та здоров'я своїх дітей. Тому дуже важливо доповнювати раціон дитини.

  Вітамінно-мінеральні комплекси, представлені компанією NSP - це в першу чергу якісний продукт, по-друге - підібрані дитячі дозування. Якщо взяти коктейль TNT і порахувати, скільки треба фруктів і овочів, то на стіл стільки не поміститься, а якщо поміститься - дитина не зможе стільки з'їсти. Цим і цікаві сучасні технології, які  дозволяють робити концентрати, екстракти із продуктів у тій кількості, яку потрібно організму людини.

 Довідайтеся більше, які саме продукти очищають кров, печінку та нирки від накопичених у них токсинів, які речовини живлять і зміцнюють  організм.

   Дійте зараз, і Ваше життя буде довше та радісніше.



Previous page: Правильне харчування
Следущая страница: Хачування fast-food


счетчик посещений